Vrouwen die de eerste stap zetten krijgen knappere dates

vrouwen knappere datesOp drukke datingsites heb je als vrouw vaak het gemak aan je zijde. Er komen dagelijks tientallen mannen op je profiel af waardoor je gewoon uit je inbox de knapste, aardigste of grappigste kandidaten kan uitkiezen. Vervolgens reageer je op hun bericht en als het met eentje klikt heb je een date. Makkelijker kan het haast niet.

Helaas geldt ook bij datingtest.be online dating dat de makkelijkste methode niet de meest perfecte is. Vrouwen die zelf geen eerste berichtjes sturen moeten volgens een onderzoek van datingsite OKCupid genoegen nemen met een man die qua aantrekkelijkheid gemiddeld 0.66 punt lager scoort. Je gaat dus met een 7 plusje op een date terwijl je met een dosis eigen initiatief een 8 aan de haak had kunnen slaan.

Het onderzoek van OKCupid

OKCupid stelde haar vrouwelijke leden twee vragen. Hoe vaak ze op de datingsite zelf een man benaderen die ze aantrekkelijk vinden en wat de gemiddelde score (aantrekkelijkheid) van hun dates op OKCupid is. Net als bij de meeste datingsites krijgen de leden van OKCupid namelijk een algemene score op hun profiel. Het cijfer ligt doorgaans ergens tussen 9.0 (super knap) en 4.0 (niet al te fraai uiterlijk) en wordt bepaald door andere leden die op de profielfoto(s) gestemd hebben. Uit de resultaten van de twee onderzoeksvragen blijkt dat de vrouwen die vaker zelf de eerste stap zetten uiteindelijk knappere dates krijgen dan vrouwen die slechts het beste uit hun inbox kiezen. Vrouwen die nooit als eerste een bericht versturen krijgen dates met mannen die op OKCupid een gemiddelde score van 6.53 halen, terwijl de vrouwen met veel eigen initiatief op een date gaan met mannen wiens gemiddelde score 7.19 is. Volgens OKCupid manager Jimena Almendares is het niet zo dat alleen mooie vrouwen voldoende zelfvertrouwen hebben om zelf hun dates te benaderen. Het zijn vaak juist de vrouwen die zelf een matige score op de datingsite hebben welke het meeste eigen initiatief tonen.

Weinig vrouwen zetten de eerste stap

Uit het onderzoek kan geconcludeerd worden dat vrouwen over het algemeen nog vrij passief zijn op datingsites. Ze hebben geen moeite om met een swipe of een ja-klik aan te geven dat ze een man interessant vinden, maar een eerste berichtje sturen blijft toch moeilijk. Datingsites vergelijken is ook zeer belangrijk. Vrouwelijke OKCupid gebruikers sturen gedurende hun actief lidmaatschap gemiddeld maar 3 tot 4 eerste berichtjes naar het andere geslacht. Het aannemen van een afwachtende houding blijkt onder vrouwen van alle leeftijden ongeveer hetzelfde te zijn. Ook de jongere dames, die in het tijdperk van gelijkwaardigheid van de seksen zijn opgegroeid, laten liever het initiatief aan mannen over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *